”Jag har alltid lagt ner hela min själ i jobbet.”

 

Tommy Johnsson är chef för marknad och affärsutveckling på STS. Han har varit länge i branschen och kan tillföra både kunskap och erfarenhet. Han har ett brett kontaktnät och är dessutom mycket bra på att skapa nya kontakter.

 

– Jag känner den här branschen sedan barnsben. Jag är i princip uppvuxen i transportbranschen och har alltid varit mitt i navet.

 

Tommy Johnsson, chef marknad och affärsutveckling på STS, har verkat inom transportbranschen under hela sitt yrkesverksamma liv. Pappan ägde ett stort trailerföretag med försäljning, uthyrning och service, där Tommy tillbringade mycket tid. Efter gymnasiet började Tommy som verkstadsmekaniker och fortsatte så småningom som arbetsledare på en släp- och lastbilsverkstad i Göteborg.

 

År 2005 köptes verkstaden upp av STS. Tommy fick då rollen som verkstadschef, fem år senare började han jobba centralt åt STS som driftschef i ledningsgruppen. Så småningom avancerade han till chef för marknad och affärsutveckling och fick ansvar för STS kunder, avtal, tjänsteutbud och expansion. Tommy har ingen formell chefsutbildning, utan har lärt sig chefsrollen genom hårt arbete och stort intresse.

 

– Jag har alltid lagt ner hela min själ i jobbet.

 

Från att ha varit ett litet familjeföretag växte STS och blev ett rikstäckande nätverk och en uppskattad partner, som underhåller och reparerar tung transportutrustning. STS har redan utvecklats till att bli det största fristående verkstadsnätet inom Skandinavien.

 

– Det är både roligt och lärorikt att vara med i företagsledningen och få vara delaktig i att utveckla STS, säger Tommy. På STS ska vi fortsätta på den inslagna linjen och etablera oss ännu närmare våra kunder. Vi utvecklar kontinuerligt våra tjänster för att ge kunderna en ännu bättre tillgänglighet och tillförlitlighet när det gäller deras transportutrustning.

 

Vilka styrkor ser Tommy hos sig själv?

– Jag har varit länge i branschen och kan tillföra mycket kunskap och erfarenhet. Jag är dessutom bra på att skapa nya kontakter. Jag tycker det är väldigt motiverande att leta efter nya möjligheter för att utveckla STS och jag försöker alltid se motgångar som roliga utmaningar.

 

Fördelar med att arbeta på STS?

– Fördelarna med STS är många. Det är ett stort bolag, men ändå så personligt. Det finns alltid utmanande projekt att jobba med och det känns roligt att jobba i ett rikstäckande nätverk. Det finns alltid bra möjligheter att få nya arbetsuppgifter eller tjänster inom organisationen. Jag uppskattar dessutom att det är ett företag som vill satsa stort och långsiktigt.

 

Något han gärna lyfter fram är kollegorna och den fina sammanhållningen inom STS.

 

– Jag har bra kollegor! De flesta jobbar här för att de brinner för sitt jobb. Vi strävar efter att hålla en hög kvalitets- och servicenivå. Det är ständigt nya och roliga utmaningar. Men lite galen måste man nog vara för att jobba i den här branschen!

tommy_johnsson_intervju

 

Namn: Tommy Johnsson

Ålder: Född 1984

Titel: Chef marknad och affärsutveckling, STS

Bäst med mitt jobb: Det är roligt att arbeta i nätverk med mina fantastiska kollegor. STS är ett stort bolag, men det känns ändå så personligt.